Бюджетът, предвидените законопроекти и бъдещето на този парламент - разговор

...
Бюджетът, предвидените законопроекти и бъдещето на този парламент - разговор
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев пред Tribune: Ще направим всичко възможно да съберем мнозинство на бюджетния разум в НС

Бюджетът, плануваните законопроекти и бъдещето на този парламент - диалог с  депутата от „ Демократична България ” Ивайло Мирчев

Какви задания може да реши този парламент с оглед нежното болшинство, което събира досега?

Аз се надявам този парламент първо да го има, тъй като даже да вземем единствено Плана за възобновяване и еврозоната има извънредно значими закони, които би трябвало да бъдат признати - 22 закона по Плана за възобновяване и доста повече, касаещи еврозоната. Така че се надявам Народното събрание да продължи да съществува. Дали той ще роди стабилно ръководство - не съм уверен, и дали то ще бъде потребно за страната също не съм уверен, само че страната би трябвало да има парламент и намираме това за извънредно значимо.

Бизнесът, обаче, предизвести, че не би трябвало да се приема бюджет, в случай че няма да има държавно управление, което да го извършва

Всеки представител на бизнеса и български жител има право на мнение, единствено че този парламент е определен законно от българските жители. Ако ние в този момент не приемем бюджет, рискуваме. Ако парламентарната рецесия продължи до април идната година, има заплаха да изпаднем в извънредно сложна финансова обстановка, в която да се наложат много проблеми в избрани сфери и не мисля, че можем да си го позволим. От друга страна, има заплаха да стартира едно популистко надцакване във връзка с бюджета, което в действителност да докара до доста отрицателни последствия за обществото и страната. Това, което " Демократична България " ще направи – е всичко допустимо да съберем едно болшинство на бюджетния разсъдък в Народното събрание, с цел да можем да гледаме хората в очите предвид на това какво сме дали своят вот и какво сме приели.

Има ли законопроекти, с които сте подготвени?

Ние сме подготвени с доста законопроекти - досега са 13. Фактически половината, които всички политически сили са внесли, са наши. Има подобен за попречване на корупцията по Закона за публичните поръчки, прословутия инженеринг - нещо, което пробвахме в предходното Народно заседание, само че не получи утвърждение. Един извънредно новаторски законопроект за България. В Европа ние сме последните, които вкарваме подобен - за вятърните паркове в морето. Надяваме се тези законопроекти да бъдат признати рационално от народните представители, с цел да може да свършим малко работа в Народното събрание.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР